Selamat Datang ke Cabaran Redah 4x4 Club...

Redah 4x4 Club yang dahulunya lebih dikenali sebagai XKisah Adventure Team merupakan pertubuhan berdaftar dengan keanggotaan hampir 100 orang 'pilot' 4x4.
Penubuhannya yang lebih kepada penyatuan peminat-peminat 4x4 di bawah satu kelab; menitikberatkan kepada aktiviti-aktiviti riadah, kekeluargaan, projek amal, bantuan kemanusiaan dan komunikasi radio.
Wujudnya kelab ini bukanlah dengan tujuan untuk mencabar kelab-kelab lain apatah lagi untuk mendabik dada dengan kemahiran mengendalikan 4x4 masing-masing, tetapi sebagai satu jambatan bagi hubungan silaturRahim sesama insan.
Semoga kewujudan kelab kami ini akan mendapat tempat di hati masyarakat.

Wasallam,


Presiden
Kelab Redah 4x4 Kuala Lumpur Selangor

Selasa, 25 November 2008

Majlis Perlancaran dan Suai Kenal Redah 4x4 Club 2008


"Aku ingat kereta Pak Presiden ni dah sampai masa buat hard-core lah"


Gaya Bentangau... Tu apa yang dibuat oleh Pak Presiden di belakang tu?

Presiden, Pak Merbatu (kanan) mendapat ucapan tahniah dari Pak Balau

"Hari ni menu special...Kari Kaki Lembu Centepix Jungle Trekker".

"Buat kerja beb, Bendahari kat belakang tu asyik jeling je akaun ni"

Dinihari yang meletihkan


Pak Jongkong..gagal lagi.

* Sila KLIK DI SINI untuk gambar seterusnya dari Photobucket Kundang.

Pada 21-23 Nov 2008 telah mencatat sejarah bagi Kelab Redah 4x4 dimana satu program 'perkampungan 4x4' besar-besaran telah diadakan di Lubuk Kawah, Ulu Bernam, Tanjung Malim.

Program yang dihadiri oleh ahli-ahli Redah bersama keluarga, rakan-rakan dari kelab-kelab radio seperti Peradas, SCS, para Amateur Radio dan orang perseorangan telah sama-sama memeriahkan lagi 'perkampungan 4x4' tersebut.

Tidak ketinggalan juga rakan-rakan dari kelab 4x4 lain seperti PAT, Wan10 dan Kuala Selangor 4x4.

Apa yang menarik pada program kali ini bukan sahaja kepada program-program yang dirancang tetapi program-program yang tidak termasuk di dalam agenda seperti 'melemaskan' 4x4 di dalam air, menyaksikan 'kepala air' turun selepas hujan, mematah-riukkan anggota badan jentera, acara 'pindah-randah berkeluarga akibat sungai tak dapat direntasi dan yang paling biasa 'main tarik-tarik 4x4' di dalam lumpur.

Di sebelah malam Sabtu, telah berlansung Majlis Perlancaran Redah 4x4 Club oleh Presiden sendiri, Pak Merbatu.

Walaupun acara yang paling dinanti-nantikan oleh peserta adalah makan-makan, namun peserta juga turut dihidangi oleh persembahan karaoke oleh hadirin. Juga tidak ketinggalan acara cabutan bertuah.

Sukar untuk digambarkan kemeriahan program pada kali ini.

Kepada semua yang hadir, 'terimakasih daun keladi' diucapkan.

Kepada team AJK yang bertungkus-lumus menjayakan program ini, sekalung tahniah diucapkan. Sesungguhnya program tersebut telah melangkaui piawaian asal perancangannya.

-Kundang.Tiada ulasan: