Selamat Datang ke Cabaran Redah 4x4 Club...

Redah 4x4 Club yang dahulunya lebih dikenali sebagai XKisah Adventure Team merupakan pertubuhan berdaftar dengan keanggotaan hampir 100 orang 'pilot' 4x4.
Penubuhannya yang lebih kepada penyatuan peminat-peminat 4x4 di bawah satu kelab; menitikberatkan kepada aktiviti-aktiviti riadah, kekeluargaan, projek amal, bantuan kemanusiaan dan komunikasi radio.
Wujudnya kelab ini bukanlah dengan tujuan untuk mencabar kelab-kelab lain apatah lagi untuk mendabik dada dengan kemahiran mengendalikan 4x4 masing-masing, tetapi sebagai satu jambatan bagi hubungan silaturRahim sesama insan.
Semoga kewujudan kelab kami ini akan mendapat tempat di hati masyarakat.

Wasallam,


Presiden
Kelab Redah 4x4 Kuala Lumpur Selangor

Selasa, 11 November 2008

Aktiviti Rakan-Rakan Redah Semenjak Dua Menjak

Kereta Pak Maulud, 9W2LUD/PR-UD menggunakan khidmat 5 x10.
Rombongan pengiring Pak Dungun pergi meminang di Jertih, Terengganu.


Muhairi (Pak Dungun) dan tunang, Siti Fatimah Idris.


1. Selamat Bertunang Muhairi (Pak Dungun)
Pada 25 Okt 2008, telah berlansung Majlis Pertunangan Muhairi bin Muhammad atau Dungun dengan Siti Fatimah binti Idris di Kampung Tok Has, Jertih Terengganu. Majlis yang turut dihadiri oleh rakan-rakan Redah seperti Rengas, Sepang, Leban, Kundang serta keluarga masing-masing itu berjalan lancar dan meriah.
Tahniah Muhairi, semoga dipanjangkan jodoh, kekal hingga ke anak cucu.

Gambar lagi...

2. Beriadah bersama Pradas di Kerling
Pada 2 Nov 2008, rakan-rakan dari Pradas dengan semangat yang cukup tinggi, membawa kereta 2 wheel masing-masing menyahut cabaran ke Kerling. Walaupun sentiasa dipantau oleh rakan-rakan Redah, namun perjalanan pergi dan balik berjalan lancar. Tahniah kepada yang berani 'mencalarkan' kereta masing-masing dan berani tidur di dalam khemah yang dimasuki air.
Gambar lagi...

Tiada ulasan: