Selamat Datang ke Cabaran Redah 4x4 Club...

Redah 4x4 Club yang dahulunya lebih dikenali sebagai XKisah Adventure Team merupakan pertubuhan berdaftar dengan keanggotaan hampir 100 orang 'pilot' 4x4.
Penubuhannya yang lebih kepada penyatuan peminat-peminat 4x4 di bawah satu kelab; menitikberatkan kepada aktiviti-aktiviti riadah, kekeluargaan, projek amal, bantuan kemanusiaan dan komunikasi radio.
Wujudnya kelab ini bukanlah dengan tujuan untuk mencabar kelab-kelab lain apatah lagi untuk mendabik dada dengan kemahiran mengendalikan 4x4 masing-masing, tetapi sebagai satu jambatan bagi hubungan silaturRahim sesama insan.
Semoga kewujudan kelab kami ini akan mendapat tempat di hati masyarakat.

Wasallam,


Presiden
Kelab Redah 4x4 Kuala Lumpur Selangor

Selasa, 18 November 2008

Redah di Larut Hill International Challenge 2008

En. Azman (Oak Leaf) membawa cabaran Redah Team sebagai pilot utama.Jentera yang pada awal kemunculannya tidak mendapat sebarang jelingan daripada penonton.'Sponge-Bob the Mechanic' dari JibAuto sedang memeriksa jentera perlumbaan.Bangga!..Peserta dari luar negarapun telah kecundang di tangan Team Redah.
*Lagi gambar di bi80's photostream. Thanks
Redah 4x4 Club maju setapak lagi apabila buat julung kalinya turut serta dalam cabaran Rally 4x4 antarabangsa yang berlansung di Bukit Larut, Perak pada 15 dan 16hb Nov 2008 yang lalu.


Penyertaan yang disandarkan kepada orang lama, En Azman atau Oak Leaf sebagai pilot dan digandingkan dengan muka baru, En Razali atau Mertas sebagai co-pilot, membawa cabaran dengan memandu Jeep Cherokee 4.0L.


Jentera yang hanya menggunakan enjin 'standard' dan di modifikasi secara ringkas selama 3 hari oleh JibAuto Workshop ini memperlihatkan kegagahannya apabila berjaya menandingi jentera-jentera lain yang 'fully-modified' yang melibatkan perbelanjaan sehingga RM70,000.


Walaupun baru dan banyak lagi yang perlu diperbaiki dari aspek teknikal dan tektikal, namun pasukan Redah 4x4 Club berjaya mencatatkan keputusan tempat ke-5 dari 17 penyertaan.


Tahniah kepada En Azman (Oak Leaf), En Razali (Mertas), krew mekanik dan teknikal diketuai En Ayub (Simpoh), En Ali (Binuang), En Zulni (Merbatu), Bob(Chief Mechanic) dan Prema (PAT) yang turut serta dan tidak lupa ahli-ahli Redah yang sama-sama memberi dorongan kepada kemunculan sulong Redah di dalam pertandingan ini.

1 ulasan:

sungkai berkata...

tahniah kpd mereka2 yg menaikan nama redah