Selamat Datang ke Cabaran Redah 4x4 Club...

Redah 4x4 Club yang dahulunya lebih dikenali sebagai XKisah Adventure Team merupakan pertubuhan berdaftar dengan keanggotaan hampir 100 orang 'pilot' 4x4.
Penubuhannya yang lebih kepada penyatuan peminat-peminat 4x4 di bawah satu kelab; menitikberatkan kepada aktiviti-aktiviti riadah, kekeluargaan, projek amal, bantuan kemanusiaan dan komunikasi radio.
Wujudnya kelab ini bukanlah dengan tujuan untuk mencabar kelab-kelab lain apatah lagi untuk mendabik dada dengan kemahiran mengendalikan 4x4 masing-masing, tetapi sebagai satu jambatan bagi hubungan silaturRahim sesama insan.
Semoga kewujudan kelab kami ini akan mendapat tempat di hati masyarakat.

Wasallam,


Presiden
Kelab Redah 4x4 Kuala Lumpur Selangor

Rabu, 7 Januari 2009

'Meredah' Ulu Slim penutup kalender 2008


Gambar seterusnya sila KLIK DI SINI


Redah 4x4 Club mengakhiri aktiviti riadah dan rekreasinya bagi kalender tahun 2008 dengan mengadakan perkhemahan keluarga di Ulu Slim pada 27, 28 dan 29 Disember yang lalu.
Dengan penyertaan seramai 15 orang pilot bersama keluarga masing-masing, aktiviti kali ini lebih kepada perkhemahan biasa.
Peserta juga kebanyakkannya terdiri dari ahli Redah yang masih baru dengan aktiviti 4x4 dan mungkin merupakan titik-tolak kepada aktiviti seterusnya yang lebih mencabar.
Walaupun keindahan flora dan fauna di Ulu Slim telah agak tercemar dengan aktiviti pertanian di sekitar Pos Keding dan Pos Tenau, namun peserta masih lagi dapat menikmati kesegaran alam semulajadi di lokasi perkhemahan.
Semoga ahli-ahli Redah 4x4 Club dapat sama-sama memberikan komitmen yang lebih lagi di dalam menjaga warisan alam semulajadi ciptaan Tuhan pada masa-masa akan datang.
Selamat Tahun Baru 2009….Selamat Beriadah…-Kundang.


.

Tiada ulasan: