Selamat Datang ke Cabaran Redah 4x4 Club...

Redah 4x4 Club yang dahulunya lebih dikenali sebagai XKisah Adventure Team merupakan pertubuhan berdaftar dengan keanggotaan hampir 100 orang 'pilot' 4x4.
Penubuhannya yang lebih kepada penyatuan peminat-peminat 4x4 di bawah satu kelab; menitikberatkan kepada aktiviti-aktiviti riadah, kekeluargaan, projek amal, bantuan kemanusiaan dan komunikasi radio.
Wujudnya kelab ini bukanlah dengan tujuan untuk mencabar kelab-kelab lain apatah lagi untuk mendabik dada dengan kemahiran mengendalikan 4x4 masing-masing, tetapi sebagai satu jambatan bagi hubungan silaturRahim sesama insan.
Semoga kewujudan kelab kami ini akan mendapat tempat di hati masyarakat.

Wasallam,


Presiden
Kelab Redah 4x4 Kuala Lumpur Selangor

Khamis, 4 September 2008

Konvoi Merdeka 2008 ke Lata Kijang, Kuala Klawang.

*Sila klik DI SINI untuk gambar seterusnya.


Program yang bermula 30hb Ogos 2008 sehingga 31 Ogos 2008 yang lalu, menyaksikan ahli-ahli Redah 4x4 Club seramai lebih-kurang 80 orang termasuk keluarga masing-masing ini telah berkonvoi melalui Hulu Langat, Selangor ke Lata Kijang, Kuala Klawang, N.S.

Lebih 20 buah kenderaan 4x4 memecah kesunyian hutan belantara yang terkenal dengan iklan "Kopi Radik" ini telah diketuai sendiri oleh Tuan Presiden, Pak Merbatu.

Perkhemahan keluarga ini dirancang dan dilaksanakan secara mendadak demi untuk memenuhi hasrat anggotanya yang inginkan satu perkhemahan sebelum kedatangan bulan Ramadhan 2008.

Secara amnya program ini hanyalah sekadar program ringkas yang dihiasi dengan acara-acara santai dan karaoke selain BBQ.

Di sebelah malam Ambang Merdeka, perserta dikejutan oleh berpuluh-puluh das tembakan meriam 'kalbait' dan diserikan lagi dengan upacara mengebarkan bendera Malaysia, Jalur Gemilang. Dendangan suara menerusi acara karaoke para peserta menyerlahkan lagi bakat terpendam kalangan peserta yang 'berani' mencuba.

Sememangnya 4x4 tidak akan lengkap tanpa aktiviti 'mengecas'. Penampilan muka baru dalam 4x4 menceriakan lagi aktiviti yang mencabar minda dan fizikal itu. Berkat tunjuk ajar dan bimbingan rakan-rakan "Otai" 4x4, segala cabaran dapat disahut dengan senyuman walaupun jelas kelihatan lutut yang menggigil para peserta.

Tahniah kepada muka-muka baru 4x4 yang menunjukkan keazaman yang tinggi menyahut cabaran baik dari alam semulajadi mahupun dari rakan-rakan.

Peserta bergerak pulang pada petang 31hb Ogos 2008 untuk membuat persiapan bagi menyambut kedatangan bulan Ramadhan keesokan harinya.

Dengan alasan untuk mengisi minyak, akhirnya konvoi sempat juga meronda dan minum petang di Pekan Kuala Klawang sebelum pulang ke destinasi masing-masing.

-Pak Kundang.

Tiada ulasan: